2012. október 27., szombat

Halloween köröm

Sziasztok!

A mai bejegyzésben ennek a körömnek az elkészítését fogom bemutatni.


Úgy gondolom, hogy a színvilága nagyon illik a Halloween-i hangulathoz és bátran megcsinálhatják azok is, akik nem szeretnének különböző mintákkal bajlódni, de mégsem csak egy sima fekete körömre vágynak. Ha tetszik Nektek és kíváncsiak vagytok az elkészítésére akkor tartsatok velem.

Először is lássuk a kellékeket:


Szükségünk lesz egy ezüst/szürke színű és egy piros lakkra, körömlakk lemosóra, fültisztító pálcika (természetesen ez lehet vatta, vattakorong, papírzsebkendő, bármi más, amivel le tudjuk majd mosni a felesleges lakkot) egy szivacs darabkára és egy fedő lakkra. Az elején még nem tudtam eldönteni, hogy csak egy egyszerű színtelen lakkot, vagy egy csillámos színtelen lakkot fogok majd feltenni. Végül úgy döntöttem, hogy a csillámossal nem kapnánk vissza a szép átmenetet,ezért maradtam az egyszerű színtelennél.

Első lépésben lefestettem a körmöm 2 réteg szürke lakkal.





 Fontos, hogy a 2 réteg között hagyjatok elég száradási időt, különben könnyen ráncosodhat, felbuborékosodhat a köröm.

Ha ezzel megvagyunk elővehetjük a piros lakkot és a szivacsdarabkánkat. Egy lapra vagy bármilyen kis edénykébe néhány csepp piros lakkot teszünk,majd alaposan belenyomkodjuk a szivacsunkat. Én egy egyszerű konyhai szivacsot vágtam fel apró darabkákra és mindig ezeket használom körömfestésnél. Ha elég keskenyre vágjuk a szivacsunkat, azzal megkönnyíthetjük a dolgunkat, mert úgy csak kevés lakk fog mellé menni, így később kevesebb munka lesz eltüntetni a felesleget.



Majd a szivacsot laza mozdulatokkal rányomkodjuk a körömre.Először csak lazán nyomkodjuk, majd a köröm vége felé erősebben. Van néhány dolog,amire nem árt vigyáznunk. Először is ne rakjunk túl sok lakkot a szivacsra, mert akkor nem fogunk szép átmenetet kapni. Valamint ügyeljünk arra is, hogy körülbelül a köröm felénél kezdjük és onnan haladjunk lefele. Ha túl fent kezdünk, nem fog jól látszani az alap réteg.

Ha mindent jól csináltunk ezt kell kapnunk:


Ezután körömlakklemosóval leszedjük a felesleget. Végül pedig felrakjuk a fedőlakkot.


 Ezzel elérkeztünk a bejegyzés végéhez. Ha tetszett készítsétek el és küldjetek róla fotót. Köszönöm, hogy benéztetek. Tartsatok velem legközelebb is. Még sok-sok egyedi, egyszerűen elkészíthető Halloween-el kapcsolatos poszttal jövök.



Niko




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése