2012. október 28., vasárnap

Halloween seb

Sziasztok!

Ma egy egyszerűen elkészíthető, félelmetes Halloween-i sebet fogok elkészíteni.

Lássuk a hozzávalókat:

-liszt
-víz
-szemhéjfestékek
-tempera
-körömlakk
-testápló

 Első lépésben egy tálba 1-2 teáskanál lisztet rakunk. Majd ehhez adunk először egy fél teáskanál vizet és néhány csepp testápolót. Jól elkeverjük. Mivel a massza még nem elég nyúlós, ragadós, ezért rakunk még hozzá fél teáskanál vizet. Akkor jó, ha az ujjunkra tapad egy kicsit, de azért egyben van az egész massza. Ekkor hozzáadunk egy kis púdert, majd alaposan átgyúrjuk. A púdertől lesz egy kis bőr színe, így nem fog majd annyira elütni,ha felrakjuk.




 Ezután egy kicsit megvizezzük a felületet, ahová fel akarjuk rakni, majd rárakjuk az elnyújtott masszát.





Ezután egy ollóval, vagy egy késsel, ügyelve arra, hogy nehogy megvágjuk magunkat ejtünk rajta egy bemetszést.





Ha ezzel megvagyunk, nyomjunk egy tálba egy kicsi testápolót. Ehhez adjunk egy kis piros, rózsaszín szemhéjfestéket, keverjük össze majd vigyük fel a vágásra és környékére. Ha valakinek van otthon vazelinje, akkor az nyugodtan használhat azt is a testápoló helyett. Ugyanis az kevésbé szívódik fel, ezért sokkal nedvesebb hatása lesz.


 Ha megvagyunk most jön a kreatív része a dolognak. Különböző színű szemhéjfestékekkel színezzük be a sebet. Ha valakinek van temperája vagy vízfestéke, akkor azt ajánlom, hogy inkább azt válasszák, mert sokkal intenzívebb színeket lehet azzal elérni. A massza széleit jól dolgozzuk el. Nedvesítsük be az ujjunkat és kezdjük el a szélét vékonyítani és elfele húzni. Ha úgy érezzük, hogy már elég vékony,akkor egy kis púderrel töröljük át, így még jobban hasonlít majd a bőrünkhöz.










Sokkal látványosabb lesz az összhatás, ha egy kicsi vér is folyik a sebből. Erre a célra használhatunk boltban előre megvásárolt művért, készíthetünk mi magunk ételfestékből vagy amit jelen esetben én is használtam körömlakkból.

Térjünk ki egy kicsit a művéére. Miből is készíthetünk művért? Nagyon sok variációt halottam már.

Az egyik, hogy mézet színeznek meg ételfestékkel. A máz amúgy is elég ragadós és nem folyik annyira. Bár ha elég meleg van, szerintem az is jobban elkezd olvadni.

Ha kedvünk tartja készíthetünk ehető művért is. Ehhez szükségünk van málnaszörpre, cukorszirupra (ezt beszerezhetjük boltban, vagy előállíthatjuk magunk is egy rész víz és egy rész cukor összefőzésével), ételszínezékre (vörös, ha pedig még élethűbb vért szeretnénk akkor kék/zöld festék) valamint liszt vagy keményítő.

Az elkészítés menete pedig a következő: Öntsünk egy kis tálkába málnaszörpöt. Ehhez adjunk piros ételfestéket. Minél többet rakunk bele, annál erősebb színe lesz.  Az élethűség eléréséhez adjunk hozzá pár csepp kék vagy zöld festéket. Azt ajánlom először csak 1 cseppet adjunk hozzá. Keverjük el,majd ha úgy gondoljuk még mehet, akkor még 1 cseppet és így tovább. Ha nem vigyázunk könnyen túlzásba eshetünk és elveszti a masszánk a vörös színét. Ha ezzel megvagyunk adjunk hozzá néhány evőkanál lisztet. Jól keverjük el, figyeljünk rá, hogy ne maradjanak benne csomók. Egy kicsit hagyjuk állni, majd használhatjuk is. Ez a keverék ehető is, ha bírjuk a kissé bizarrabb ízeket. 

Vagy használhatunk csokiszirupot is egy kis ételfestékkel színezve. Tudtátok, hogy Hitchcock világhírű horrorjában, a Psychoban csokiszirupot használtak művér helyett.

Én az egyszerűség kedvéért egy kis piros körömlakkot használtam. Bár a képeket látva, utólag még raknák rá, és a vágásban jobban szétkenném. Amúgy is célszerű úgy csinálni, hogy a vágásban élénkebb piros, a vágás szélein  pedig sötétebb pirost használjunk, így olyan hatása lesz,mintha a közepén még eleven lenne, a széleken pedig már kezdene megalvadni. 

Most pedig lássuk a végeredményt.






Ezzel elérkeztünk a bejegyzés végéhez. Remélem sok hasznos tanácsot kaptatok és Halloween estéjén rémisztgetitek majd a barátaitokat egy-egy műsebbel. 

Ha tetszett tartsatok velem legközelebb is. Kísérletezek még egy másik fajta műsebbel is. Ha minden jól megy lesz még ehhez hasonló poszt. De tervezek még félelmetes Halloween-i sminket is. Szóval megéri visszanézni később is.

Niko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése